Arbeidscontracten die voor u werken

De ene werknemer is de andere niet. Daarom is maatwerk de nieuwe standaard voor arbeidsovereenkomsten of een arbeidscontract. Zo zorgt u dat de belangen van uw organisatie altijd optimaal gewaarborgd zijn.

Oplossingen

Optimale afspraken voor uw bedrijf

Met arbeidscontracten op maat regelt u per werknemer precies de juiste rechten en plichten. Zo beperkt u de risico’s voor uw bedrijf én kunt u zich flexibeler opstellen naar uw werknemers. Wel zo prettig in de huidige arbeidsmarkt. Contact

Bedrijfsauto’s: beperk uw risico

Een auto van de zaak is een mooi extraatje, maar kan voor de werkgever ook risico’s opleveren. Zorg daarom dat uw autoregeling duidelijk omschrijft welke verantwoordelijkheid bij u ligt en welke bij uw werknemer. Wij adviseren u graag. Contact

Een helder verzuimbeleid is het halve werk

Duidelijke afspraken zorgen voor een prettige samenwerking en kunnen veel problemen voorkomen. Het verzuimbeleid is een mooi voorbeeld. Weet uw medewerker wat hij kan verwachten bij re-integratie? Een goed verzuimbeleid is helder over verwachtingen en consequenties, en waarborgt de gelijke behandeling van uw werknemers. Contact

Voldoet uw personeelshandboek?

De wet- en regelgeving voor personeel verandert regelmatig. Maar wanneer heeft u uw personeelshandboek voor het laatst aangepast? Langblok Advocaten Arbeidsrecht & Privacyrecht zorgt dat uw personeelshandboek met zijn tijd meegaat. Dat biedt duidelijkheid voor u en voor uw werknemers. Contact

bedrijven-langblok-advocaten-advocaat-arbeidsrecht-privacyrecht-amstelveen-hilversum-arbeidscontract-met-werknemers

Bescherm uw bedrijf en uw belangen. Het optimale arbeidscontract maken wij op basis van jarenlange ervaring en de huidige wet en regelgeving. Neem contact op.

Bescherm uw belangen

Het arbeidscontract is uw kans om vanaf het begin van de arbeidsrelatie uw belangen te beschermen. Bijvoorbeeld met een:

 • Concurrentiebeding
 • Relatiebeding
 • Geheimhoudingsbeding
 • Verbod nevenwerkzaamheden
 • Beding intellectuele eigendom

Langblok Advocaten helpt u graag bij het opstellen van het optimale contract. Contact opnemen

Werkwijze

Een arbeidsovereenkomst op maat

Elke arbeidsrelatie is uniek. Daarom kijken we eerst vanuit uw perspectief naar de het voorstel van uw werkgever. Wat stelt hij voor, en wat zijn uw wensen? Daarna stellen we wijzigingen of aanvullingen voor. Als u wilt, onderhandelen wij met uw werkgever over het contract.

Waarom Langblok advocaten?

 • Biedt arbeidsovereenkomsten op maat
 • 25 jaar ervaring in arbeidsrecht
 • Is resultaatgericht
 • Kennis van actuele wet en regelgeving
 • Minimaliseert het bedrijfsrisico
 • Bespaart tijd, geld en energie

Veelgestelde vragen

Kunnen jullie ons personeelsreglement / personeelshandboek beoordelen of deze nog up to date is en zo nodig aanpassen aan de actuele wet- en regelgeving?

Ja, Langblok advocaten kan uw personeelshandboek doornemen en checken of deze nog voldoet aan de geldende wet- en regelgeving. Waar nodig kunnen wij een en ander bijwerken, zodat uw handboek weer up to date is.

Kunnen jullie onze arbeidsovereenkomsten beoordelen of ze nog wel aan de wettelijke regelingen voldoen? Kunnen jullie deze, indien nodig, updaten?

Ja, Langblok advocaten beoordeelt arbeidsovereenkomsten en checkt of deze voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Indien nodig kunnen wij de arbeidsovereenkomsten bijwerken,  zodat uw contracten weer up to date zijn.

Ik wil graag een verzuimreglement opstellen dat up to date is. Kunnen jullie dat doen?

Ja, Langblok advocaten kan een verzuimreglement op maat voor u opstellen. Ook beoordelen wij of bestaande verzuimreglementen voldoen aan de geldende wet- en regelgeving. Uw verzuimreglement is dan altijd up to date.

Ik wil mijn werknemer detacheren. Kan dat?

Ja dat kan. Indien u bijvoorbeeld op een bepaald moment minder werk heeft voor uw werknemer en een ander bedrijf om deze werknemer zit te springen, kunt u deze uitlenen.  Het maken van goede afspraken daarbij is vanzelfsprekend belangrijk.

Ik wil de tijdelijke arbeidsovereenkomst van mijn werknemer niet verlengen. Moet ik nog iets doen?

Ja! U moet uiterlijk één maand van tevoren schriftelijk aan uw werknemer laten weten of u de arbeidsovereenkomst al dan niet wilt voortzetten. Als het contract verlengd wordt, moet u de werknemer informeren over de voorwaarden waarop dat gebeurt. Deze ‘aanzegtermijn’ geldt voor tijdelijke contracten van 6 maanden of langer. Houdt u zich niet aan de ‘aanzegtermijn, dan bent u schadeplichtig.

Ik wil een contract met mijn werknemer tussentijds beëindigen. Kan dat?

U kunt een tijdelijke arbeidsovereenkomst alleen beëindigen als daarin een zogeheten ‘tussentijds opzegbeding’ is opgenomen. U dient dan wel een positieve beslissing te hebben van een rechter of afspraken te maken met uw werknemer om de arbeidsovereenkomst met wederzijds goedvinden te beëindigen.
Is geen tussentijds opzegbeding opgenomen in de arbeidsovereenkomst dan kan het niet en dient u de overeenkomst uit te dienen.

Heeft u een vraag? Neem gerust contact met ons op.