Voldoet uw organisatie inmiddels aan de (gewijzigde) Arbowet?

Per 1 juli 2018 zouden alle bedrijven de wijzigingen van de Arbowet doorgevoerd moeten hebben. Dit moet onder andere tot uiting komen in het basiscontract. Daar was een jaar de tijd voor.

Gedurende dat jaar heb ik in mijn praktijk vele ondernemingen en organisaties begeleid hierbij en ook de basiscontracten opgesteld dan wel aangepast. Ook heb ik over de wijzigingen in de Arbowet onder ander een lezing gegeven voor bedrijfsartsen van de NVAB kring Amsterdam. De presentatie is terug te vinden op mijn LinkedIn profiel.

Recent is onderzoek gedaan bij 774 arbo-beïnvloeders. Uitkomst is dat de meesten weten dat de Arbowet is gewijzigd, maar lang niet al deze betrokkenen waren inhoudelijk goed op de hoogte van de verschillende wijzigingen en verplichtingen. Dat na bijna een jaar nadat de nieuwe Arbowet van kracht werd. Voor uw onderneming of organisatie toch erg belangrijk om aandacht aan te geven. Bovendien ook goed om de werkafspraken met de arbodienst of onderneming weer eens onder de loep te nemen.

Mocht uw onderneming of organisatie nog niet zover zijn, dan is dit een goed moment. Advies nodig? Neem gerust contact op.

Bron: Rijksoverheid

 

 

Vergelijkbare berichten